Historie

BouwBureau Borghstee is een V.O.F. met als eigenaren Henrie G. Heikens en Bea Heikens-Alberts.

Henrie heeft een bouwkundige achtergrond met ruim 30 jaar ervaring in de bouwwereld, en verzorgt alle berekeningen. Bea heeft een administratieve achtergrond en verzorgt naast alle administratieve werkzaamheden ook de rapportages. Beiden zijn parttime actief met BouwBureau Borghstee, en samen is dit een perfecte combinatie om de expertise te geven die de klant verwacht, en BouwBureau Borghstee tot een dynamisch bedrijf maakt.

Het bouwbureau is in 2011 ontstaan door de twee vakken die Henrie na aan het hart liggen: bouwkunde en (be)rekenen. Henrie kent veel facetten van de bouw en kan bogen op veel kennis en ervaring opgebouwd uit een carrière waarin hij zich vanaf de werkvloer heeft ontwikkeld tot zijn huidige werk als calculator / kostendeskundige. Deze praktijkkennis is gekoppeld aan een groot theoretisch kader door regelmatige scholing.

Toen de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) in 1995 van kracht werd , was Henrie één van de eersten die hiervoor een cursus ging volgen. Vanaf die tijd zijn er duizenden berekeningen door zijn vingers gegaan, mede door regelmatige bijscholing en cursussen blijft hij bij met de nieuwste technieken en ontwikkelingen.

Door zijn voortdurende interesse en nieuwsgierigheid op dit vakgebied is Henrie zich ook gaan specialiseren in daglicht-, spui-, ventilatie en mpg berekeningen.
Uit deze kennis en ervaring is in 2011 BouwBureau Borghstee ontstaan.